Főoldal

Aurafotózás

Mi az aura?

Mi a csakra?

Feng Shui tanácsadás

Mi a Feng Shui?

Mi a karakter /gua/ számunk?

Lélekgyógyászat

Tanfolyamok

Fotóalbum

Bemutatófilm

Idézetek, gondolatok

Elérhetőség

Térkép

Források

 

Mi az aura?

 

Több ezer éve érzékelnek szellemi beavatottak fényt, szint, emberek körül.  Különböző kultúrák másként nevezik ezt az energiamező jelenséget. Az indiai kultúrkör Pránának hívja, mint minden formán átáramló életenergiát. A kínaiak kétpólusú /yin-yang/ erőről a Csí-ről beszélnek. Keresztény hagyományban a szellemi lények körül fénymező, glória látható a különböző ábrázolásokban.
Már Kr.e. 5oo körül a pytagoreusok kezdték vizsgálni az embert körülvevő energiamezőt.
Azóta is napjainkig folynak laboratóriumi vizsgálatok az aura létezésének, eredményes bizonyítására. Matematikusok, orvosok a világ minden tájáról tettek megfigyeléseket az emberi energiamező viselkedésével kapcsolatban.                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

Közzé tett tanulmányokból kitűnik, hogy az emberi testből sugárzás árad, aminek frekvenciahulláma van, mely frekvenciasávok a kék és violaszínnél lévő plusz sávokat leszámítva a szivárvány színeihez képest fordított sorrendben vannak.
Ezek a színfrekvenciák nem azonosak a fény vagy a festék frekvenciáival

KÉK    

   250-275 Hz     plusz  1200 Hz

ZÖLD 

   250-  475 Hz

SÁRGA

   480- 950 Hz

  NARANCS

    950-1050 Hz

VÖRÖS

  1000-1200 Hz

VIOLA

   1000-2000 Hz    plusz 300-400 Hz

  FEHÉR

    110-2000 Hz

 

Az aura a fizikai testet körülvevő és átható, fénylő test, mely jellegzetes sugárzást bocsát ki az értelmi, érzelmi és fizikai energiák kölcsönhatásaként. Minden atomi szerkezetű dolognak van saját energiatere. Az aura szervesen kapcsolódik az emberi testhez,  alapvető feladata, hogy védje a fizikai és az emberi asztráltestet, illetve energiatartalékként funkcionál, amelyet szükség esetén az ember felhasználhat.

Az emberi aura mérete, alakja, fénye, színharmóniája, épsége függ az ember lelki, érzelmi és fizikai állapotától.

Negatív energiák felhalmozódhatnak az aura egy-egy pontján. ezek a stresszes energiaállapotok idővel az alatta és környezetében  lévő testrész megbetegedéséhez vezethet.
A fizikai testet ért sérülések az aura első rétegében jelentős kárt tesznek, ezáltal megbillen az asztráltest egyensúlya. Súlyosabb esetben energiahiány, sokkállapot léphet fel, amely kihat a teljes testi lelki egyensúlyra.
Uralkodó érzelmeink energiáinak színe, sugárzása áthatja egész auránkat, árulkodik gondolatainkról, szokásainkról, személyiségünkről.
Az aura testi-lelki egészségünkkel és érzelmi világunkkal szoros kapcsolatban van. Formája többnyire tojásdad alakú. Átlagos kiterjedése 1,5 – 2 méter, de a gyógyítóknak, mestereknek ettől sokkal nagyobb is lehet. 

Az aura kutatói,  megalkották az aura elméleti modelljét, melyek az aurát több rétegre osztják. Ezek az egymást követő rétegek úgy veszik körül egymást, hogy a következő réteg minden esetben átfedi az összes előtte levő réteget. Megállapították, hogy a testből kifelé haladva minden következő auratest finomabb szubsztanciából és magasabb rezgésszámból áll, mint az általa körülvett és lefedett aura- réteg.
       Az embernek hét aurateste határozható meg:
A páratlan rétegeknek, mint az 1-3-5-7, határozott struktúrája van. Azonban a páros 2-4-6 rétegek állandó mozgásban lévő színes fluidumok. Ezeket a rétegeket folyadékszerű szubsztancia tölti ki, ezért ezeknek nincs határozott formája.  Az aura alapvető feladata az, hogy védje a fizikai és  energiatestet  ( asztráltestet ), másodsorban energiatartalékként is szolgál, amelyet szükség esetén az ember felhasznál..

 

ELSŐ AURARÉTEG az ún. Étertest, amely pár cm vastag, kékesfehér színű energiavonalakból áll, ezek alakítják ki és tartják össze a fizikai test  anyagát. Ehhez a szinthez kapcsolódik a fizikai érzetek, fájdalom, öröm, élni akarás a test autonóm működése.

MÁSODIK AURARÉTEG
az érzelmi test.  Az érzésekkel áll kapcsolatban, általában  2,5-8 cm vastag. Itt nyilvánulnak meg érzéseink,  itt zajlik érzelmi életünk. Tisztasága vagy foltossága érzelmeinktől függ. Tiszta érzelmek esetén ragyogó, éles. Az indulatosság, a rosszindulatú érzések foltossá, piszkossá, vékonnyá teszik ezt az auraréteget. A réteg a szivárvány minden színét tartalmazza.
HARMADIK AURARÉTEG a mentális test.
A gondolatok és a mentális folyamatok, a lineáris gondolkodás valamint az ember egészségével kapcsolatos információkat tartalmazza. A réteg a fej és a váll körül sugárzó sárga fényként jelentkezik, mely végigmegy a test körül. Vastagsága 8 cm-20 cm-ig terjedhet. Ez a réteg a tiszta világos gondolatainktól sugárzó rétegként kell hogy megjelenjen.
NEGYEDIK AURARÉTEG-ben is érzelmeink nyilvánulnak meg, de egy sokkal magasabb szinten. Nem a gyorsan múló vágyak, hanem tartós, mély érzések helye. Az egész emberiséget átfogó szeretetünk itt jelenik meg. A sixtusi réteg az összekötő réteg a fizikai és a szellemi síkok között.
AZ ÖTÖDIK AURA RÉTEG magasabb rendű akarattal van összefüggésben, itt a cselekedeteinkért való felelősségvállalás szintje helyezkedik el.
HATODIK AURARÉTEG a felsőbbrendű természetes szeretettel van összefüggésben, a minden életet átölelő, minden élő védelmének és gondoskodásának szintje.
HETEDIK AURARÉTEG-ben az isteni tudat integrálódik a fizikai és a spirituális tudat között. A gyógyítók innen kérik és kapják a gyógyításhoz szükséges energiákat.