Főoldal

Aurafotózás

Mi az aura?

Mi a csakra?

Feng Shui tanácsadás

Mi a Feng Shui?

Mi a karakter /gua/ számunk?

Lélekgyógyászat

Tanfolyamok

Fotóalbum

Bemutatófilm

Idézetek, gondolatok

Elérhetőség

Térkép

Források

 

A Gua szám arra mutat rá, hogy a belső értékeinket miként hozzunk felszínre, és mutatjuk meg másoknak. Híven tükrözi az általunk példaként elfogadott életmintát, valamint azt, hogy hogyan viszonyulunk munkánkhoz, milyen a szociális beállítottságunk, milyenek kapcsolataink.

 

 

GUA SZÁMOK

A gua számok kiszámítása:

Férfinél:
1978-ban született.
7+8=15       1+5=6
10-6=4
Tehát az ő gua száma 4.

Nőnél:
1978-ban született.
7+8=15       1+5=6
6+5=11       1+1=2
Az ő gua száma 2.

/ Február 4 előtt 1977-el számoljunk! /

 

A keleti csoportba 1,3,4,9 gua számúak tartoznak.
Nekik jó irányok: É, K, DK, D.

A nyugati csoportba 2,5,6,7,8 gua számúak tartoznak.
Nekik jó irányok: ÉK, ÉNY, NY, DNY.

Egy kis jellemzés:

Gua 1:
Jól alkalmazkodik, könnyű vele kijönni, általában gyengéd természetű. Aktív, gyakran kreatív. Jó felfogása miatt könnyen átlátja a helyzeteket. Jellemző rá a fokozott óvatosság, társaival csak ritkán osztja meg teljes mértékben elképzelését. Alaposan átgondolja a dolgokat. Inkább hallgatag mintsem beszédes. Tud titkot tartani, szeret egyedül lenni. Kedveli a változatosságot.
Alaposan megfontolja a szerelmet, szexualitást, nem könnyelmű. A régi szerelem okozta seb nála sokáig fáj, a flörttől elzárkózik.

Gua 2:
Stabil, kiegyensúlyozott, általában nyílt természetű, szereti a társadalmi tevékenységet. Jól boldogul egy csapat tagjaként. Számára természetes, hogy mindenért keményen meg kell dolgozni. A siker emiatt általában élete későbbi szakaszára érik be. Makacs, ellenáll a változásoknak. A tökéletességre törekszik, úgy gondolja, hogy rajta kívül feladatát senki nem tudná olyan jól elvégezni. Együttérző, megértő, segítő természetű. Állandóan adni szeretne. Szüksége van az elismerésre, hajlandó sokat és keményen dolgozni, ha ezt mások elismerik. Szeret jókat enni, hízásra hajlamos lehet.
Jó emberismerő. Megérzi mások gondját, baját.
Képes alárendelni magát partnere igényeinek.

Gua 3:
Idealista, erős érzelmi beállítottságú. Gyors gondolkodású. Nagyvonalú és kedves. Ambiciózus, a siker már fiatal korában megkörnyékezheti. Impulzív ember, tömérdek energiája kiapadhatatlan forrás, amely esetleg több területen oszlik el. Nemtetszését hosszú ideig magába folytja, majd hirtelen, amikor már képtelen tovább magába tartani kirobban, dühbe gurul. A házasságot keresi. De előfordul, hogy mégis független marad, hogy semmi ne gátolja abban, hogy szabad foglalkozást, hivatást válasszon. Önmaga alapít céget. Nehezen tudja a pénzt kezében tartani, mivel szeret jól élni és bőkezű.
Féktelen, impulzív szexuális ösztöne van, amelyet néha el kell fojtania. Hozzáillő partnerrel szexuális élete energiában gazdag, kreatív élmény lehet.
Nyílt, őszinte, optimista.

Gua 4:
Gyakorlatias, figyelmes, önálló, ambiciózus. Ontja magából az új ötleteket, társasága kellemes. Állandóan változtatja életcélját, kissé befolyásolható is. Erős igazságérzetét nem rejti véka alá. Megharagudni rá képtelenség, mert mindezt olyan kedvesen teszi, hogy senkit sem sért vele. Az összhatásra inkább figyel, elsiklik a részletek felett. Jó vezető lehet, de kell mellé egy asszisztens, aki viszont az apróságokra irányítja a figyelmét. Hajlamos töprengésre, képes a végtelenségig elhúzni az időt és az utolsó pillanatban óriási hajtással veti bele magát a teendőkbe. Nehezen tud feszült légkörben élni és dolgozni. Erős közösségi tudata van érzékeny mások problémái iránt.
Odaadó, gyengéd ugyanakkor impulzív szerető. Érzelmekben gazdag, romantikus, szentimentális, szüntelenül törekszik a harmóniára. Csodás, érzéki élmény vele a szex. Szerelmi ügyekben sokkal inkább az érzelmek, sem mint a gondolat vezérli. Kedvenc elfoglaltsága, akár még hivatása is lehet, hogy segít másokon. Naivitása révén könnyű őt manipulálni, illetve megsebezni.

Gua 5:
Gyakorlatias, realista, kedves ember. Határozott, eltántoríthatatlan, ha számára fontos dologról van szó, ezért gyakran makacsnak tűnik. A stabil magabiztos, felelősségteljes külső, néha megtévesztő, az erős lélek olykor bizonytalan. Vezető pozícióra törekszik. Csapat tagként nehezen érvényesülhet. Szeret a központban lenni. Nehezen tud másokkal együtt dolgozni.
Párkapcsolatban is szívesen fitogtatja erejét, hatalmát, ami nem mindig kedvező.

Gua 6:
Nagy önfegyelemmel és önuralommal rendelkezik. Analitikus, logikus, befelé forduló természetű. Emiatt nehezen teremt kapcsolatot. Határozott elképzelései vannak az életről, és mivel hajlíthatatlan ezért eltántorítani ettől nagyon nehéz. Nehezen fogadja el mások véleményét. Hibáiért gyakran vádolja önmagát. Képes a munkába temetkezni és erején felül vállalni. A pénzzel óvatosan bánik, meggondolja mire költ. A műszaki tudományok iránt érdeklődik. Felelősségtudata már egész korán megmutatkozik.

Gua 7:
A jég hátán is megél. Mindig mosolyog. A nehéz pillanatokban is rögvest talpra áll. Gyors gondolkodású, gondolatai sűrűn csaponganak. Fontos számára mások szeretete, szimpátiája. Szeret beszélni.
Fontos számára a szexualitás. Érzékisége mellett senki nem mehet el észrevétlenül. Partnerét szívesen kényezteti. Partnerének bizalmas, legjobb barátja is egyben, és mindvégig tisztelettel viseltetik iránta. Fontos megtanulnia, hogy csakis önmagát képes és lehet megváltoztani, a másikat csakis elfogadni lehet. Szereti a szabadságot és a függetlenséget.

Gua 8:
Stabil és felelősségteljes. Szívesen őrzi meg és örökíti tovább a családi hagyományokat. Szüksége van a családja szeretetére és támogatására. Módszeres, gondos, emiatt lassabban végzi el a rábízott feladatot. A tökéletességre törekszik. Hajlamos elveszni a részletekben. Általában makacs. Őszinte, becsületes, kitartó, konzervatív, kerüli a változást. Élete során fokozatosan halad a csúcs felé, a legnagyobb sikereket általában a negyvenes éveiben éri el.
A párkapcsolat terén megközelíthetetlen, bevehetetlen, akár egy erős vár. Ritkán mutatja ki érzelmeit, pedig a mélység nála az erős szenvedélyek, a vágyak, a heves szexualitás rejtekhelye. E kettősség miatt nehéz őt kiismerni. Idő szükségeltetik hozzá, hogy megnyíljon, s ez a privilégium csak keveseknek adatik meg. Kitart partnere mellett, némelyeknél előfordul, hogy párhuzamos kapcsolatot, viszonyt folytat, ekkor azonban a titkolt szenvedély többnyire komoly. Erős akaratú, türelmes az asztalnál és az ágyban egyaránt. Ez utóbbi helyütt sokszor inkább diszkrét, visszahúzódó.

Gua 9:
Okos, vidám, ötletgazdag. Szereti a szépet, jó az ízlése. Tevékenységeibe nagy lendülettel veti bele magát, viszont annál nehezebben fejezi be. Vonzó külsejű, jó kedélyű. Nyílt, közlékeny. Vezető képesség szunnyad benne. Egykettőre képes motiválni környezetét. Nehezen bánik a pénzzel, hamar feléli.
Kapcsolataiban is nyílt, lelkes, barátságos. Nagyon jó a kapcsolatteremtő és kommunikációs képessége. Az önfegyelmet még tanulnia kell. Szereti a szerelmet, a romantikát, a szex számára a természet ajándéka.

 

Forrásmunkához felhasznált irodalom:

Szilvásy Judit              Feng Shui – Út a boldogsághoz
Szilvásy Judit              Váltsuk valóra álmainkat Feng Shuival!
Terah K. Collins         Feng Shui – A térrendezés ősi kínai
                                                        művészete
Lillian Too                  Feng Shui praktikák